Nieuws
BEWONER GEZOCHT
31-05-2017
STBG zoekt nog een bewoner voor de kleinschalige cooperatieve woongroep...
VACATURE...
11-05-2017
Binnenkort verwachten wij weer een vacature te stellen i.v.m. de komst van nieuwe...
VERBOUWING afgerond
15-08-2016
Negen maanden na de aankoop van de woning is de verbouwing en de inrichting van de...
DE INRICHTING...
10-02-2016
De afgelopen weken heeft de schilder het belangrijkste werk beneden en op de overloop...
Het opknappen van...
01-12-2015
Inmiddels zijn de gemeenschappelijke ruimtes gestript en gereed om geschilderd te worden....
EERSTE FASE GEREED...
26-10-2015
Deze week wordt het appartement van Jenne opgeleverd. De aannemer is al klaar, de...
verbouwing gestart
09-09-2015
Op 1 september is de overdrachtsakte voor de woning bij de notaris gepasseerd. We zijn nu...
AANKOOP WONING...
01-07-2015
Onlangs hebben we de getekende koopovereenkomst ontvangen voor de woning aan de...
BOUWTEKENINGEN...
31-03-2015
Wij hebben ter informatie de bouwtekeningen op de website geplaatst.Op deze pagina kunt u...

DE WONING

Na een lange reeks van activiteiten in de jaren 2011 - 2013 met verschillende woningcorporaties en een aannemer om tot nieuwbouwplannen en/of overname van bestaande woningen te komen, hebben wij op 1 september 2015  een woning in Assen aan de sparrenlaan nummer 22-24 kunnen kopen. Deze woning was in eigendom van Stichting Vanboeijen en kwam voor ons beschikbaar omdat er geen passende bestemming meer voor was. 

 

DSC00738DSC00739;DSC00740DSC00741DSC00742DSC00743DSC00744DSC00745DSC00746
 
De woning was van binnen behoorlijk uitgeleefd, maar bouwtechnisch in goede staat en voldoet, na aanpassing, goed aan ons programma van eisen. 

De woning ligt op een prachtige locatie, met veel ruimte, bomen en groenvoorziening, aan de rand van het Asser bos en op fietsafstand van het centrum. Voldoende eigen grond bij de woning om buiten van alles te kunnen doen en aan een rustige straat zonder doorgaand verkeer. Ideaal voor onze bewoners die nu zonder gevaarlijk verkeer de woning kunnen verlaten, hun energie kwijt kunnen en weinig prikkels krijgen als ze buiten zijn.

Na de verbouwing zijn er 2 appartementen op de begane grond van ca 45m2 met een woonkamer, kitchenette, slaapkamer en badkamer. De 2 appartementen op de verdieping zijn ca. 53m2 groot en de uiteindelijke indeling en afwerking van deze ruimtes wordt in overleg met  (de verwanten van) de toekomstige bewoners gerealiseerd. De foto's hieronder geven een impressie.

DSC00723DSC00724DSC00725DSC00727DSC01400DSC01401DSC01405

 

Op de begane grond is een gemeenschappelijke kamer gerealiseerd met een prachtige keuken. Deze ruimte is als een soort restaurant ingedeeld, met 4 tafels (1 voor elke bewoner) die ook tot een geheel samengevoegd kunnen worden. Daarnaast een gemeenschappelijke ruimte met een kleine zithoek, een werkhoek voor het team en verder ruimte voor hobby's en activiteiten zoals schilderen, kleine klusjes, fysio-oefeningen etc. Ook is er op de begane grond een washok voor de wasmachines en drogers en een ruimte voor de slaapwacht met een doucheruimte. Voor de liefhebbers is er een pagina met bouwtekeningen (klik hier).

Wij willen een ontspannen en overzichtelijke woonsfeer creeeren, waarin bewoners makkelijk contact met elkaar kunnen zoeken en gezellig samenzijn, maar ook de ruimte hebben om een teveel aan prikkels te voorkomen of op hun eigen manier te verwerken.We kiezen voor een robuuste inrichting met natuurlijke materialen die enerzijds een levendige uitstraling hebben, maar toch als geheel voldoende rust uitstralen.

In de achtertuin staan 2 stenen schuurtjes die gebruikt worden als fietsenstalling en klusruimte. Ook is er een zware schommel geplaatst,omdat de schommelbeweging voor mensen met autisme vaak rustgevend werkt  Er wordt nog een houten tuinhuisje geplaatst, waar je rustig kunt zitten en genieten van de prachtige tuin.

Hieronder ziet u de foto's 

DSC01375DSC01376DSC01377DSC01380DSC01381DSC01382DSC01361DSC01362DSC01363DSC01364DSC01365DSC01372DSC01395DSC01396DSC01397DSC01398