Nieuws
BEWONER GEZOCHT
27-09-2018
STBG zoekt nog een bewoner voor de kleinschalige cooperatieve woongroep...
Voorzitter gezocht
27-09-2018
Wij zoeken een VOORZITTER die STEVIG staat en VERBINDEND werkt  Een...
VACATURE...
03-09-2018
We zoeken een Woonbegeleider m/v    In verband met de komst van een...
VERBOUWING afgerond
15-08-2016
Negen maanden na de aankoop van de woning is de verbouwing en de inrichting van de...
DE INRICHTING...
10-02-2016
De afgelopen weken heeft de schilder het belangrijkste werk beneden en op de overloop...
Het opknappen van...
01-12-2015
Inmiddels zijn de gemeenschappelijke ruimtes gestript en gereed om geschilderd te worden....
EERSTE FASE GEREED...
26-10-2015
Deze week wordt het appartement op nr. 22 a opgeleverd. De aannemer is al klaar, de...
verbouwing gestart
09-09-2015
Op 1 september is de overdrachtsakte voor de woning bij de notaris gepasseerd. We zijn nu...
AANKOOP WONING...
01-07-2015
Onlangs hebben we de getekende koopovereenkomst ontvangen voor de woning aan de...
BOUWTEKENINGEN...
31-03-2015
Wij hebben ter informatie de bouwtekeningen op de website geplaatst.Op deze pagina kunt u...

Het opknappen van de gemeenschappelijke ruimtes vordert gestaag

Inmiddels zijn de gemeenschappelijke ruimtes gestript en gereed om geschilderd te worden. De schilder begint vrijdag 4 december en werkt de week daarna en de week voor de kerst in onze woning. De entrees, gangen, gemeenschappelijke ruimtes beneden, de trapopgang en de overloop boven worden opnieuw in de verf gezet. We houden er rekening mee dat begin januari het laatste schilderwerk nog moet worden afgemaakt.

Op maandag 7 december wordt de nieuwe keuken in de gemeenschappelijke ruimte geplaatst. Best spannend om te zien hoe de ideeen die in de bouwtekeningen verwerkt zijn, uiteindelijk in het echt gerealiiseerd worden.

Midden januari komt de vloerenlegger alle ruimtes voorzien van plakvinyl. De trappen worden afgewerkt met vloerbedekking en een geluidsdempende rubberen ondervloer.

En dan kunnen we gaan inrichten. Wij zijn volop ideeen aan het opdoen voor de uiteindelijke keus van meubilair en overige attributen. Ons uitgangspunt  hierbij is : "Robuust, Ruim, Rustig en Overzichtelijk" 

Gelukkig hebben we inmiddels voldoende financiele toezeggingen van fondsen om onze plannen volledig uit te voeren. We hebben zelfs ruimte om enkele tegenvallers op te vangen.

Zoals eigenlijk vaak gebeurt, kwamen er tijdens de uitvoering van de werkzaamheden en paar tegenvallers tevoorschijn, die meerwerk en meerkosten met zich meebrachten. De belangrijkste tegenvaller is de staat van de binnenmuren. Het blijkt dat alle muurverf onvoldoende gehecht is op de ondergrond. Zodra er ergens een beschadiging ontstaat, komen er hele lappen los en dat vraagt nogal wat extra werk. Zo waren er ook enkele kleinere tegenvaller bij het installatiewerk en de verbouwing.

Bij nader inzien was ons plan om de woonkamer van nr 24 te gebruiken als werkkamer voor het team en als hobbykamer voor de bewoners niet handig. Wij willen nu graag een hobbyschuur achter in de tuin neerzetten, voor het grovere werk, zoals zagen, timmeren etc. en de woonkamer van nr 24 gebruiken voor b.v. schilderen, fysio oefeningen en de werkhoek voor het team. Ook een schommel, die wij eerst in een binnenruimte gepland hadden, past bij nader inzien beter buiten in de tuin. Hiervoor moet een zware stalen schommel worden aangeschaft, die geschikt is voor het gewicht van onze mannen.  

Al met al zijn we zeker nog 2 maanden druk in de weer voordat we de ruimtes in gebruik kunnen nemen.