Nieuws
BEWONER GEZOCHT
27-09-2018
STBG zoekt nog een bewoner voor de kleinschalige cooperatieve woongroep...
Voorzitter gezocht
27-09-2018
Wij zoeken een VOORZITTER die STEVIG staat en VERBINDEND werkt  Een...
VACATURE...
03-09-2018
We zoeken een Woonbegeleider m/v    In verband met de komst van een...
VERBOUWING afgerond
15-08-2016
Negen maanden na de aankoop van de woning is de verbouwing en de inrichting van de...
DE INRICHTING...
10-02-2016
De afgelopen weken heeft de schilder het belangrijkste werk beneden en op de overloop...
Het opknappen van...
01-12-2015
Inmiddels zijn de gemeenschappelijke ruimtes gestript en gereed om geschilderd te worden....
EERSTE FASE GEREED...
26-10-2015
Deze week wordt het appartement op nr. 22 a opgeleverd. De aannemer is al klaar, de...
verbouwing gestart
09-09-2015
Op 1 september is de overdrachtsakte voor de woning bij de notaris gepasseerd. We zijn nu...
AANKOOP WONING...
01-07-2015
Onlangs hebben we de getekende koopovereenkomst ontvangen voor de woning aan de...
BOUWTEKENINGEN...
31-03-2015
Wij hebben ter informatie de bouwtekeningen op de website geplaatst.Op deze pagina kunt u...

BEWONER GEZOCHT

STBG zoekt nog een bewoner voor de kleinschalige cooperatieve woongroep op basis van PGB's voor mensen met ASS en een verstandelijke beperking in Assen (zie www.stbg.nl). 

De woongroep is opgericht voor volwassen mensen met ASS en een verstandelijke beperking in de leeftijd vanaf ca. 25 jaar met een indicatie op het nivo van ZZP VG 6 en 7 en eventueel extra zorgzwaarte. Mensen met een bijzondere zorgvraag, die moeilijk verstaanbaar zijn (er zit veel meer in dan -voor anderen begrijpelijk- naar buiten komt) en hoogsensitief (ze vangen veel signalen en informatie op, maar raken ook gauw overprikkeld).  Mensen die veelal niet goed uit de verf komen en die veel onbegrip in hun leven hebben meegemaakt. 

Onze woning is gelegen aan de Sparrenlaan 22-24 te Assen, een prachtige locatie in een rustige wijk met veel eigen grond, aan de rand van het Asser bos en op loop/fietsafstand van het centrum. In de woning zijn 4 appartementen en gemeenschappelijke ruimtes. Een vijfde appartement kan eenvoudig worden aangebouwd.

We zoeken ouders of verwanten van deze mensen, die mede gestalte willen geven aan een kleine, veilige en warme woonsetting, waar de bewoners in voldoende mate binnen hun grenzen kunnen genieten en waar aandacht is voor hun persoonlijkheid en ontwikkeling.

De woongroep is opgezet voor 4 a 5 bewoners. Op dit moment zoeken we naast de huidige bewoner, nog 2 nieuwe bewoners. Als de drie bewoners en hun begeleiders goed op elkaar zijn ingespeeld, kan een vierde en vervolgens een vijfde bewoner toetreden. Wij vinden het belangrijk voldoende tijd te nemen voor de integratie van een nieuwe bewoner met het oog op de benodigde stabiliteit en duidelijkheid. 

De woning en de zorg worden levensloopbestendig ingericht, zodat bewoners in principe hun hele verdere leven in deze woongroep kunnen verblijven. 

Wij hebben het volgende voor ogen:

 • Een woongroep van 4 a 5 bewoners met ASS en indicatie ZZP-VG klasse 6 of 7, al dan niet met extra zorgzwaarte.
 • Een kleine, veilige en warme woonsetting waar de bewoners in voldoende mate binnen hun grenzen kunnen leven en genieten en waar aandacht is voor hun persoonlijkheid en ontwikkeling. Een goede basis ook om buiten de deur activiteiten te kunnen ontplooien.
 • Gewoon wonen op een geschikte locatie in een gewone woning.
 • Beschermd en veilig wonen. Ieder een eigen appartement met woonkamer, slaapkamer en badkamer. Gemeenschappelijke voordeur met bewakingssysteem, gemeenschappelijke woon-, eet- en activiteitenruimtes. Slaapwacht in de woning aanwezig.
 • Klein en stabiel team van professionele begeleiders die werken op basis van persoonlijke betrokkenheid en die zich fijngevoelig kunnen afstemmen op de bewoners. De begeleiders zijn goed opgeleid op het gebied van ASS en worden zelf intensief begeleid bij hun werk en hun ontwikkeling.
 • Eigen regie namens de bewoners door participatie van ouders en/of verwanten (naar ieders mogelijkheden en draagkracht) in een Stichting die als opdrachtgever van het project optreedt.
 • Samenwerken met een professionele organisatie voor de methodische en inhoudelijke (zorg)ondersteuning, waardoor de ouders afstand kunnen nemen van de dagelijkse gang van zaken.
 • Investeren in de betrokkenheid en versterking van de persoonlijke netwerken van de bewoners  en het opzetten van een netwerk van betrokkenen in de woonomgeving ter ondersteuning van contacten en activiteiten buitenshuis.

 Wat verder van belang is om te weten:

 • Er wordt uitgegaan van scheiden wonen en zorg. De huur van het appartement wordt betaald uit het eigen inkomen van de bewoner. De begeleiding wordt betaald uit PGB.
 • In de huidige bezuinigingsmaatregelen voor de Wlz, blijft voor deze doelgroep het PGB behouden. Bij indicatie ZZP-VG klasse 7 voor de bewoners kan de intensieve begeleiding en de slaapwacht gerealiseerd worden.
 • De opzet van de woning is zodanig dat de bewoners huurtoeslag kunnen krijgen en de huur betaalbaar is voor mensen met een Wajong-uitkering.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van dit initiatief voor uw zoon, dochter, zus of broer?

Dan kunt u contact opnemen met:

Leo en Ria Gerrebrands, E: L.Gerrebrands@chello.nl  M: 06-53780297.